Vajate abi? Helistage meile: +372 5323 3732

Ostukorv
0 - 0,00 
No products in the cart.
Ostukorv
0 - 0,00 
No products in the cart.

Korduma kippuvad küsimused

  1. Millist mudelit valida?

Forneza pakub hetkel 3 gaasiahju mudelit: Maestro 12, Maestro 16, Forno 13.  Kõik need erinevad üksteisest suuruse poolest, seega tuleks valida selle järgi, kui palju ahju jaoks ruumi on ja mis suuruses pitsasid sa tavaliselt küpsetad. Üks pitsa valmib vaid minutitega, nii et ka väga suur seltskond saab kiirelt toidetud ka kõige väiksema ahjuga. 

Maestro 12 on mudel kuni 30 cm pitsade küpsetamiseks.  Ahi on kaasaegse disainiga ja kompaktne, seega sobib see suurepäraselt väikesele terrassile või muule õuepinnale, kus ruumi on vähe.

Maestro 16 on Forneza suurim, kaasaegse disainiga mudel, mis on mõeldud kuni 40 cm pitsade mugavaks küpsetamiseks. Tänu L-kujulisele põletile küpsevad pitsad ühtlasemalt ja neid tuleb küpsetamise ajal harvemini keerata.

Forno 13 on klassikalise disainiga mudel, mis on mõeldud kuni 30 cm pitsade mugavaks küpsetamiseks. See ahi hoiab tuulisel päeval stabiilsemat temperatuuri, kuna on ustega. Tänu ustele soojeneb küpsetuspind ühtlasemalt ja kiiremini. Sellel mudelil on integreeritud termomeeter, mis võimaldab jälgida ahju sisetemperatuuri. See on mugav ka muude roogade valmistamiseks. Pitsa küpsetamisel soovitame täiendavalt mõõta küpsetuspinna temperatuuri Forneza infrapunatermomeetriga.

2. Kas Forneza ahju saab kasutada siseruumides?

Forneza pitsaahjud on mõeldud välitingimustes kasutamiseks. See on märgitud ka toote kasutusjuhendis.

3. Kuidas Forneza pitsaahju puhastada?

Puhastusprotsessis on kõige olulisem puhastada küpsetuspinda. Tehke seda traatharjaga, mis on varustatud kaabitsaga (link). Küpsetuspinda saab puhastada nii jahtununa kui ka kuumana (kasuta kaitsekindaid), kui on vaja eemaldada kogunenud jahujäägid. Küpsetuskivi saab puhastada ainult kuivalt, ilma puhastusvahendite ja veeta. Keelatud on seda pesta nõudepesumasinas või muul viisil, kasutades vett.

4. Kas Forneza ahjus saab küpsetada ainult pitsasid?

Forneza ahjudes saab küpsetada pitsasid ja muid roogi, näiteks praade, mereande, köögivilju, kala, kana – kõike, mis valmib lühema aja jooksul.

5. Kuidas ma tean, kas mu ahi on pitsa küpsetamiseks valmis?

Soovitame pitsat küpsetama hakata siis, kui küpsetuspõhja temperatuur jõuab umbes 320 kraadini ja üle selle. Küpsetusplaadi pinda mõõdetakse infrapunatermomeetriga (link). Arvestage aga sellega, et pitsa küpsetamise aja määrab ka pitsataigna koostis ja selles olevad koostisosad. Nii et katsetage!

6. Millist voolikut ja reduktorit on vaja Forneza pitsaahju ühendamiseks gaasiballooniga? Kust neid osta saab?

Forneza Pitsaahi ühendamiseks vajate tavalist reduktorit (30 mbar) ja umbes 1 meetri pikkust 9 mm (3/8″) ø gaasivoolikut. Reduktorit ja voolikuid müüakse spetsialiseeritud kauplustes, nagu Depo, Motonet, Bauhaus ning suurtes ehituspoodides – Krauta ja Bauhof.

7. Mida teha, kui küpsetamise ajal ahjus leek kustub?

Gaasivoolu järsk langus või väike pulseeriv leek 

Võimalikud põhjused:
1. Gaasi pole 

2.Ilmastikutingimuste jaoks sobimatu gaas

Soovitatavad toimingud:
1. Kontrolli, kas propaanipaagis on gaasi

2. Lülita gaasi juhthoob välja, oota 30 sekundit ja lülita ahi sisse. Kui leek on endiselt madal, sulge gaasi reguleerimise hoob ja propaaniballooni ventiil. Ühenda regulaator lahti. Ühenda regulaator uuesti kinni ja kontrolli lekkeid. Lülita propaaniballooni ventiil sisse, oota 30 sekundit ja lülita ahi sisse.

3. Kontrolli, kas olemasolev gaas sobib kasutamiseks miinustemperatuuridel.

Leegid kustuvad 

Võimalikud põhjused:

1. Puhub tugev või puhanguline tuul

2. Propaangaasi on vähe

Soovitatavad toimingud:

1. Pööra pliidi esiosa tuule eest eemale

2. Täida propaaniballoon

3. Lugege ülaltoodud punkti “Gaasivoolu järsk vähenemine”