Vajate abi? Helistage meile: +372 5323 3732

Ostukorv
0 - 0,00 
No products in the cart.
Ostukorv
0 - 0,00 
No products in the cart.

Krevetid


Koostisained

  • 500g terveid hiidkrevette
  • Näputäis meresoola
  • 1 supilusikas ekstra neitsioliiviõli 
  • 5 küüslaugu küünt, hakitud
  • 1 teelusikas paprikat
  • 2 supilusikat kuiva šerrit või kuiva valget veini
  • ½ sidruni mahl
  • ½ tassi (60 grammi) värsket peterselli, hakitud

Retsept

  1. Süüdake oma Forneza pitsaahi. Sisemise kivist küpsetuspinna temperatuur peaks olema 180°C. 
  2. Krevettide ettevalmistamiseks eemaldage pead ja koorige krevetid, peatudes sabajuurel. Kui kest on eemaldatud, kontrollige hoolikalt soolestikku (tume joon, mis jookseb alla mööda kreveti tagakülge). Kuigi selle söömine on turvaline, võib see anda krevetile teralise tekstuuri ja rikkuda maitse, seega soovitame selle kindlasti eemaldada. Kasutage teravat nuga, et teha kreveti seljale väike sisselõige ja see eemaldada. Korrake ülejäänud krevettidega.
  3. Nõrutage ettevalmistatud krevetid kuivaks ja maitsestage soolaga. Pange kaetuna kõrvale, kui malmpanni ette valmistate.
  4. Pintseldage panni oliivõliga ja pange see ahju, kuniks see hakkab podisema, kuid mitte suitsema, seejärel eemaldage see ja lisage küüslauk. Küpsetage ahjust väljas umbes 1 minut, või kuni küüslauk hakkab pruunimaks minema. Lisage krevetid ja pange pann 90 sekundiks ahju. Võtke pann välja, visake pannisisu veidi õhku, seejärel pange 90 sekundiks tagasi ahju küpsema. Jälgige krevette tähelepanelikult, et need muutuksid läbipaistmatuks ja pärlroosaks. Kaua see aega võtab oleneb krevettide suurusest, seega jälgige värvi ja raputage panni perioodiliselt, et tagada ühtlane küpsemine. Kui küpsetatud, lisage paprika ja küpsetage veel 30 sekundit.
  5. Eemaldega panni käepide ja segage sisse šerri või vein, sidrunimahl ja petersell. Serveerige koheselt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga