Vajate abi? Helistage meile: +372 5323 3732

Ostukorv
0 - 0,00 
No products in the cart.
Ostukorv
0 - 0,00 
No products in the cart.

Kiire pitsa tainas


Koostisained

  • 480 g sooja vett (40-50 C)
  • 1 spl (15 g) aktiivset kuivpärmi/
  • 10 g kiirkuivatatud pärmi/
  • 30 g värsket pärmi
  • 750 g tugevat leivajahu
  • 1 spl soola
  • 1 ½ spl oliiviõli
  • 100 g mannat või riisijahu puistamiseks

Retsept

  1. Pange 3 kuhjaga supilusikat leivajahu ja vispeldage sooja vette. Kui vispeldatud, lisage pärm ja vispeldage uuesti. Jätke sooja kohta 5 minutiks kuni segu on vahutav. 
  2. Lisage suurde kaussi pool jahust, lisaks pärmisegu ja segage korralikult. Lisage sool ja ülejäänud jahu. Asetage segu kergelt jahuga üle puistatud pinnale ja sõtkuge 8-10 minutit. Piserdage kausi põhja oliiviõli, pange taignapall tagasi kaussi ja piserdage õli ka peale. 
  3. Katke kauss toidukilega ja jätke kauss 20-30 minutiks päikese kätte või sooja kohta või kuni taigna kogus on kahekordistud (mis iganes juhtub varem). Alternatiivina saate panna tühja suuremasse kaussi sooja vvett ning teise kausiga tainas sinna sisse ja lasta sellel seal kerkida.
  4. Jagage tainas 5-ks 250 g või 4-ks 330g osaks. TTehke taignast pallid, mille pealmine pind on sile. Pintseldage oliiviõli või sooja veega, katke toidukilega ja jätke sooja kohta 15-20 minutiks seisma või kuni taigna suurus on kahekordistunud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga