Vajate abi? Helistage meile: +372 5323 3732

Ostukorv
0 - 0,00 
No products in the cart.
Ostukorv
0 - 0,00 
No products in the cart.

Klassikaline pitsa tainas


Koostisained

  • 360 ml külma vett
  • 18 g soola
  • 20 g värsket pärmi (või 9,2 g aktiivset kuivpärmi või 7 g kiirkuivatatud pärmi) 
  • 600 g “00” jahu, pluss veidi lisaks

Retsept

  1. Asetage 2/3 veest suurde kaussi. Ajage ülejäänud kolmandik veest keedupotis või mikrolaineahjus keema, seejärel lisage see kausis olevasse külma vette. See loob korrektse temperatuuri pärmi aktiveerimiseks. Vispeldage sool ja pärm sooja vette. 
  2. Segades käsitsi: asetage jahu suurde kaussi ja kallake pärmisegu sinna sisse.  Segage seda puidust lusikaga kuni hakkab moodustuma tainas. 
  3. Jätkake käsitsi segamist kuni pitsataignast saab moodustada palli. Asetage see kergelt jahuga kaetud pinnale ja sõtkuge mõlema käega umbes 10 minutit, kuni see on tahe ja veniv. Pange tainas tagasi kaussi.
  4. Katke kauss toidukilega ja jätke 2 tunniks kerkima.  Kui taigna kogus on ligikaudu kahekordne, jagage see 3 või 4 võrdseks tükiks, olenevalt sellest, millise suurusega pitsasid te soovite (12 või 16 tollise läbimõõduga).
  5. Pange iga taignapall eraldi kaussi või alusele, katke toidukilega ja jätke kerkima. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga