Vajate abi? Helistage meile: +372 5323 3732

Ostukorv
0 - 0,00 
No products in the cart.
Ostukorv
0 - 0,00 
No products in the cart.

Liha


Koostisained

  • 300-350 g steik
  • 1 spl meresoola
  • 1 tl jahvatatud musta pipart
  • 2 ¼ supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli
  • 55 g soolata võid
  • 2 küüslaugu küünt, purustatud

Retsept

  1. Kuumutage oma Forneza kuni 345-370°C ja kasutage infrapuna termomeetrit, et kiirelt ja täpselt kontrollida kivi keskset temperatuuri.
  2. Eelsoojendage malmpann 6 kuni 8 minutit. 
  3. Ajal, kui pann soojeneb, maitsestage steik 1 supilusikatäie soola ja teelusikatäie purustatud musta pipraga. Laske 5 minutit seista, seejärel hõõruge 2 ¼ supilusikatäie (10 grammi) ekstra neitsiõliga.
  4. Eemaldage eelsoojendatud pann ahjust ja pange steik pannile, seejärel pann ahju küpsema 3 kuni 4 minutiks. 
  5. Kasutage liha pööramiseks tange ja küpsetage veel 3 minutit. 
  6. Laske steigil 10 minutit seista.
  7. Samal ajal, kui steik seisab, sulatage või koos purustatud küüslaugu küüntega väikeses keedupotis keskmisel-madalal tulel. 
  8. Kui steik on piisavalt seisnud, pintseldage peale küüslauguvõi ja lõigake lahti. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga